Bükki Csillagda születésnap és Védjegyes Termékek Vására 2024.02.28. 13:24

2024. március 8-án ünnepeljük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontjának, a Bükki Csillagda megnyitásának második évfordulóját. Ezen a napon egy kis ünnepség keretében emlékezünk meg az elmúlt 2 évünkről, látogatóinkat pedig 11.00 órától rendkívüli kedvezményekkel, meglepetésekkel és különlegességekkel várjuk.

2024. március 8-án egy kis ünnepség keretében idézzük fel a Bükki Csillagda elmúlt 2 évének eseményeit, eredményeit és beszámolunk a nagyközönség előtt idei terveinkről, programjainkról is. Ezek után csillagászati tárlatvezetőink a Bükki Csillagoségbolt-park területén készített asztrofotói is bemutatásra kerülnek. Az ünnepi hangulatot a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegy pályázaton pozitív elbírálásban részesülő termelők, kézművesek oklevélének átadásával fokozzuk. A rendezvényt megtiszteli jelenlétével dr. Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára is.

Ami talán a leglényegesebb információ látogatóinknak: ezen a napon a Bükki Csillagda ugyan csak 11.00-kor nyit, de rendkívül kedvezményes áron, a 100 Ft-os regisztrációs jeggyel lesz látogatható, s csak helyszíni jegyvásárlással. Az ünnepséget követően a planetáriumban folyamatosan 3D-s vetítéseken lehet részt venni, a Naprendszerünkről szóló kiállítás megtekintésén és az obszervatóriumi bemutatón túl. Sőt, még egy különlegességgel is kiegészül a nap programja: a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegyet elnyert termelők elhozzák termékeiket – mézeket, lekvárokat, szörpöket, smoothie-kat, szappanokat, szépségápolási terméket, gyékénykosarakat stb. –, amelyeket meg is kóstolhatnak, ki is próbálhatnak, és meg is vásárolhatják a helyszínen.

Aki ezen a napon látogatónk lesz, garantált ajándékkal térhet haza tőlünk!

A március 9-ét és 10-ét ugyancsak az ünneplésnek szenteljük: ezen a hétvégén minden látogatónk kedvezményes jegyárakon vehet részt a Bükki Csillagda komplex, nappali programján.

Várjuk Önöket szeretettel, hozzák el ismerőseiket, barátaikat is!

Kapcsolódó